Mr. Skarsgård
Alexander Skarsgård a svédországi Stockholmban született Stellan Skarsgård svéd színész és első felesége, My fiaként. Hat fiatalabb testvére van: Gustaf, Sam, Bill, Eija, Valter és féltestvére, Ossian. Gustaf, Bill és Valter is színészek, húga Eija modell Svédországban.
 
Az apja egyik rendező barátja adta neki az első filmszerepét Kalle Nubbként az Åke och hans värld című filmben 1983-ban, amikor csak hét éves volt. 1989-ben a Hunden som log című svéd tévéfilm főszerepe híressé tette Svédországban 13 éves korában. Mivel kényelmetlennek érezte a hírnevet, a következő hét évre otthagyta a színészkedést. Legismertebb szerepe, mely világhírt hozott neki, Eric Northman volt, a True Blood szexi vámpírja >>tovább olvasom
 
Szavazás
Milyen témájú legyen a következő design?
Alexander
Eric Northman
Poll Maker
 
Chat

 
Current projects

Cím: Tarzan
Megjelenés: 2016
Szererp: Tarzan
Műfaj: Akció/Kaland
Trailer | IMDb


Cím: The Diary of a Teenage Girl
Megjelenés: 2015
Szerep: Monroe
Műfaj: Dráma
A sztori | Sundance betekintés | IMDb


Cím: Hidden
Megjelenés: 2015
Szerep: Ray
Műfaj: Hororr/Thriller
A sztori | Trailer | IMDb

 
Partnerek

Jelentkezzetek bátran! Igényes, tartalmas oldalak számára fenntartva. Mindenki egyedi ikonnal kerül ki. Én csak olyan oldalakat hívok meg amiknek a témája közel áll a szívemhez, egyéb esetben nem szokásom cserét kérni.
15 férhőhelyes | 15/8 szabad | Vár: Szandi és Ördögmanó

    
    
    

 

 
My Sweethearts

Ide azok az oldalak kerülnek ki, amiknek aranyos és barátságos szerkesztője van, akikkel jó kapcsolatot ápolok.

 
Csatlakozz Facebook-on!
 
 
 
Info és nyilatkozat

Az oldal nem áll kapcsolatban Alexanderrel vagy hozzátartozóival. Továbbá az alexander-skarsgard.gportal.hu NEM vájkál Alexander magánéletében. Maximálisan tiszteletben tartja azt. Ezekkel a dolgokkal csak minimálisan foglalkozik, amennyire az még erkölcsös és nem tolakodó. Apró személyes információk, tudni valók családjáról, barátairól, semmi több. Épp ezért az oldal NEM közöl paparazzi fotókat és nem jelentet meg spekulációkat, vagy alaptalan pletykákat sem! Legfőképpen karrierjével foglalkozik! Ha kérdésed/kérésed lenne, bátran írj a chat-be. Biztosan választ kapsz.

Nyitás: 2015. 02. 03.
Szerkesztő: Hédi
Oldal témája: Alexander Skarsgärd
Design: Hédi
Verzió: #002
Ajánlott böngésző: Google Chrome
Tárhely: Gportál


 
Best video


 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Visitors
Indulás: 2015-02-01
 

Maisie Tudja - Origo filmkritika
Jobbnál jobb alakítások, egy varázslatosan tehetséges gyerekszínész, dráma és könnyek: mindez egy olyan filmben, amely egy több mint száz évvel ezelőtt született regény alapján készült, mégis meglepő aktualitással kapcsolódik a családról, a gyerekvállalásról jelenleg számos fronton zajló diskurzushoz. A Maisie tudja vállaltan egy szemszögből mutatja be, hogyan hatnak egy kisgyerekre a szülők csatározásai, de eközben egyetlen percig sem lesz szájbarágós vagy érzelgős.
Furcsa, hogy csak most jutott eszébe valakinek, hogy ebből a több mint egy évszázados Henry James-regényből filmet forgasson. Még ennél is furcsább, hogy a válásról, az azt követő, végtelenre nyúló harcokról és a két tűz közé kerülő gyerek fejében és lelkében kavargó érzésekről egyáltalán regény születhetett 1897-ben. A legérdekesebb mégis az, hogy a Maisie tudja filmváltozatával úgy sikerült napjainkba átültetni egy történetet, hogy azt nem mesterségesen kellett modernizálni, hanem a társadalomban időközben lezajlott változások szinte maguk írták a forgatókönyvet, a rendezők (Scott McGehee és David Siegel) feladata pedig az volt, hogy ezeket megfigyeljék és leképezzék. Na és persze az, hogy az egészből okos, szép és elgondolkodtató filmet csináljanak.
 
Julianne Moore és Onata Aprile a Maisie tudja című filmben
Forrás: Parlux Entertainment
 
Ez pedig nagyobb kihívás volt, mint gondolnánk, hiszen könnyen bele lehetett volna futni egy prédikáló, moralizáló közhelygyűjteménybe. A regény ugyanis, mely a hatéves Maisie szemén átszűrve mutatja be a válás utáni eseményeket, mind a szülőket, mind új partnereiket lelkileg züllött, a gyereket eszközként használó, gátlástalan figuráknak ábrázolja, és a kislány számára csak az egyedülálló, erkölcsileg feddhetetlen nevelőnőt tekinti megfelelő gondozónak. Ez a megközelítés azonban ma nem csupán leegyszerűsítően, hanem bután és nevetségesen hatna. A filmbéli szülők, Suzanna, a kiöregedőben lévő rockénekes (Julianne Moore) és a műkereskedő Beale (Steve Coogan) éppen ezért nem különösen rossz emberek, csak pont annyira önzőek, esendőek, kicsinyesek és szánalmasak, mint bárki más.
 
Onata Aprile a filmben
Forrás: Parlux Entertainment
 
Ma nem azt kell kimondani, hogy a válás ördögtől való, hogy minden elvált szülő gonosz, a mostohák pedig még náluk is rosszabbak. A rendezők nem arra vállalkoztak, hogy buta tanmesével álljanak elő, inkább úgy döntöttek, olyan közel hozzák Maisie-t a nézőhöz, hogy vele együtt fedezzük fel, melyik szereplőben mi lakozik, és előítéletek, közhelyek és megfellebbezhetetlennek hitt igazságok helyett csakis az ő pillanatnyi érzelmi világa alapján ítéljünk. Onata Aprile magával ragadó játékával pár perc alatt megbabonázza a nézőt. A legokosabb döntés, ami egyúttal fényévekre repíti a filmet a vasárnap délutáni könnyes-bús tévéfilmek színvonalától éppen az, hogy az eseményeket az ő szemével látjuk, az ő fülével halljuk, rajta keresztül, és az általa befogadni képes mértékben szűrődnek át hozzánk az információk, és éppen ezért minden helyzetben vele azonosulunk.
 
Alexander Skarsgard és Onata Aprile a filmben
Forrás: Parlux Entertainment
 
Ez az első pillanatoktól így van: a film belecsap egy nagy veszekedés kellős közepébe, de annak nem halljuk az elejét, a végét, az okát, a célját. Ebből, majd a többi későbbi, sokunknak fájdalmasan ismerős veszekedésből csupán szófoszlányok érnek el hozzánk, pont úgy, ahogyan a kislány sem tudja, éppen miről és miért veszekszenek a szülei, csak azt, hogy már megint nem vele játszanak. Nincs is értelmük és tétjük ezeknek a vitáknak, csupán a gyerekkor állandó háttérzaját adják.
 
Hasonló eszközökkel dolgozzák meg a nézőt azokban a jelenetekben is, amelyekben valamelyik felnőtt egy számára fontos dolgot nagy komolyan meg akar tárgyalni ezzel az édes hatéves kislánnyal. Néhány szó után nevetségessé válik mindenki: amikor képmutatóan megpróbálják elmagyarázni Maisie-nek, hogy miért lakik a bébiszitter mostantól apuval. Amikor jogi csűr-csavarásokat akarnak az ő nyelvére lefordítani. Amikor a csillagokat is lehazudják az égről, és vég nélkül hadoválnak mindenféle távoli tervekről, csak éppen pont most ne kelljen vele lenni.
 
Alexander Skarsgard, Onata Aprile és Joanna Vanderham a filmben
Forrás: Parlux Entertainment
 
Ez a módszer nem hatásvadász, hanem iszonyú hatásos, és furcsa kettőséget kelt a nézőben, hiszen együtt érzünk Maisie-vel, ugyanakkor mégis felnőtt fejjel próbálunk gondolkodni. Maisie-vel ellentétben mi először nem bízunk a bébiszitterben (Joanna Vanderham), aki belezúg az apába, gyanúsan méregetjük az anya szívdöglesztő új pasiját (Alexander Skarsgård), és forgatjuk a szemünket, amikor ezek ketten összejönnek. Maisie viszont tudja, érzi, hogy ők, itt és most többet tudnak neki adni, mint a saját szülei. És miért is ne lehetne így? A film finoman, eleinte szinte észrevétlenül vezet rá minket sok gesztus ürességére, álszentségére. Az anya annyiszor mondja el Maisie-nek, hogy mindennél jobban szereti, hogy úgy érezzük, a kislány nálunk már jóval hamarabb tudta, hogy milyen keveset érnek ezek a szavak. Ez az ellentét az olyan gyönyörűen eltalált pillanatokban rajzolódik ki a legélesebben, mint amikor a bírói döntés után, amely szerint Maisie-nek az apjával kell mennie, a szülők szenvedélyesen, elkeseredetten, nem kevés drámaisággal vitáznak, csak épp az nem jut eszébe egyiküknek sem, hogy Maisie-t hazahozzák az iskolából.
 
Onata Aprile és Julianne Moore a filmben
Forrás: Parlux Entertainment
 
Julianne Moore-nak csodásan áll a hétköznapi nyűgökkel együtt élni nem tudó, de azért szerető anya figurája, Steve Coogan pedig a Philomena után újabb visszafogott, mégis megrázó drámai alakítást nyújt. Játékuk szép és hiteles, kár, hogy nagyon hamar átlátunk rajtuk, és ez egy kicsit elvesz az ő drámájukból. Konfliktusaik, kétségeik túl elvontak ahhoz képest, ami Maisie-nek most fontos. A gyerek ugyanis nem távlatokban gondolkodik, nincs meg benne az a képesség, hogy a messzi jövőre szóló ígéretek alapján éljen: a jelen érdekli, és olyan szülői figurára van szüksége, akiben megbízhat, aki itt és most áll mellette, legyen ez bárki. Jó lenne ugyan, de nem akarjuk mindenáron, hogy Suzanne és Beale megjavuljanak, hogy a vér szava győzzön, hogy csakazértis szülők legyenek. Mert van két másik ember, akinek jobban drukkolunk. Hiszen Maisie tudja, hogy szüleinek nem megy már együtt, nem arról álmodozik, hogy anyu és apu béküljön ki. Neki apró, de saját vágyai, álmai, tervei vannak. Hogy időben vigyék suliba, és időben hozzák el, bárki legyen is az. Hogy odabújhasson valakihez, ha beteg. Hogy legyen egy teknőse. Hogy elmehessen hajókázni.
 
Sokszor majdnem megszakad a szívünk ezért a kislányért, de amikor végre – nem áruljunk el, hogy kivel – elmehet hajókázni, nem aggódunk többé érte.
 
 
forrás: Origo
 
 

ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Gyere és csatlakozz a -Karstjäger- magyar airsoft csapatába!    *****    Szoba gyerekkel kiadó film meg tekinthetõ gportálon klikk ide!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Eladó luxus lakások, házak, telkek, üzletek, lakóparki ingatlanok. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Ajándékozz Horoszkópot! Lepd meg szeretteidet egy Személyre szóló asztrológiai elemzéssel és 1 éves elõrejelzéssel.    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie, ehhez adok én,sok segítséget. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Az asztrológia sok segítséget ad az élet minden területén, de képzett, tapasztalt asztrológus kell hozzá, keress meg!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,konzultáció.Tájékoztatás az oldalon! látogass,meg!!!    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Bérkalkulátor    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést „BECSÜLET KASSZÁS” alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!